Slovákom sa štvrtok vydaril, Listopadová a Nagy vo finále ME

21.08.2014 Celý región

Berlín 21. augusta (TASR) - Slovenská reprezentantka Katarína Listopadová postúpila vo štvrtok v štvrtý deň súťaží v bazénovom plávaní na ME v Berlíne do piatkového finále na 100 m motýlik. V podvečernom semifinále dosiahla čas 58,53 sekundy a o jedenásť stotín vylepšila výkon z rozplavby.

Štvrtok sa Slovákom mimoriadne vydaril. Dopoludnia si tiež vybojoval finálovú účasť, už druhú v Berlíne, vytrvalec Richard Nagy. Ten v stredu získal 7. priečku v maratóne na 1500 m v.sp. a teraz bude aj v elitnej osmičke na 800 m v.sp. Nagy, člen J&T Bratislava vyhral svoju rozplavbu, keď zaplával čas 7:56,74 minúty a prekonal ním vlastný slovenský rekord. Zverenec trénera Gabriela Barana v komplexe Europa-Sportpark dosiahol v rozplavbách siedmy najlepší čas a predstaví sa v piatkovom finálovom bloku medzi elitnou kontinentálnou osmičkou.

Aj Listopadová bude v piatok súperiť vo finále. Tam 21-ročnú zverenku nemeckého trénera Dirka Langeho dostal tretí najlepší čas v jej semifinálovom preteku a celkovo siedmy najrýchlejší v semifinále. Úradujúca najlepšia plavkyňa SR už z dopoludňajších rozplávb išla medzi elitnú európsku šestnástku z 8. priečky (58,64).

Členka VŠC Dukla Banská Bystrica potvrdila v Berlíne dobrú formu. Už na polovičnej trati bola v semifinále, napokon ju na nej klasifikovali na konečnom 15. mieste.
 

Vyberte región